Jonne in New Zealand

Een kerstfeest voor 'king and queens' & NYE

Gelukkig Nieuwjaar iedereen, ik hoop dat jullie een goede jaarwisseling hebben gehad, ik wel in ieder geval. Hopelijk zijn jullie de kerstdagen ook goed doorgekomen zonder rekening te hebben hoeven te houden ‘dat elk pondje gaat door dat mondje!'

Mijn kerst was zeer interessant en gezellig, maar regelmatig ontbrak dat kerstgevoel. Kerstavond kwam misschien nog het dichtste in de buurt. We hadden een groot diner bereid en stonden met een paar man al vanaf een uur of 2 in de keuken om ons feestmaal te bereiden. Lam voor de vleeseters, falafel voor deze lieve vegetariër, asperges, bloemkool, stokbrood met kruidenboter, alles was aanwezig. En hoewel we na dit feestmaal behoorlijk volgepropt waren gingen we toch nog even door met een huisgemaakt dessert; appelkaneel muffins en tiramisu! Waren wij toch even in de hemel belandt! Nadat er ook nog overvloedig alcohol had gevloeid, zat ik de dag erna toch alweer gezellig voor de computer om met mijn papa en mama te skypen, niet helemaal het zelfde idee als thuis zijn op kerstavond maar wel erg leuk! Daarna snel aan de slag met de Kerstmanmuts brownies en op naar de familiepicknick van onze bazen! De picknick was in het park en het zonnetje scheen en de minstens de helft van ons had een kater, dus er werd vooral veel relaxed. Na een paar uur eten drinken en gezelligheid gingen we weer terug naar de gevangenis. Hier brachten mijn idee in uitvoering om een watergevecht te houden! Ik had 200 waterballonnen aangeschaft maar die waren al snel geheel opgebruikt en gingen we over op de potten en pannen, helemaal doorweekt tot op het ondergoed natuurlijk. Een sprintje naar de zee leek volgens een paar van ons dan ook toepasselijk en we eindigde de middag door met kleren en al te gaan zwemmen.

De week tussen kerst en oud op nieuw was tevens mijn laatste week in de gevangenis, dus eten kopen probeerde ik te vermijden, voorbereidingen werden weer getroffen en de laatste dag was het afscheid nemen ook weer van de partij. Hoewel van sommige ‘inmates' was ik nog niet af want we gingen oud op nieuw vieren in wellington. Na een busrit van een uur of 6 kwam ik aan in Wellington en werd ik opgepikt door Camilla een ‘ex-gevangene' die naar wellington was verhuisd. Samen met haar en Malin gingen we ons samen voorbereiden voor een gezellige avond uit. Rond een uur of 9 trokken we de deur achter ons dicht en gingen we op naar de stad, waar we alle anderen ook weer zouden zien en onze oud op nieuw viering echt zouden beginnen. Samen even wat eten halen en daarna op naar de kroeg en discotheek! Het was een gezellige avond!

Na een paar dagen bijkomen is het nu dan ook weer tijd om echt op pad te gaan! Morgen weer een dagje in de bus, dag erna een bezoekje aan Hobbiton, skydiven en nog veel meer staat er op de planning.

José

Hoi Jonne, leuk om je verhaal te lezen. Volgende week om deze tijd zijn wij ook in Nieuw Zeeland en reizen we jouw kant op. Liefs mama

Opa en Mieke

Het lezen van je verhaal was weer een aangename ervaring , een mens maakt wat mee zo aan de onderkant van de wereld. Het lijkt wat onwezenlijk om watergevechten te kunnen houden met Kerst, maar anderzijds las ik heden in de kranten, dat dit jaar zo'n 36000 (!) Nederlanders een Nieuwjaarsduik hebben gemaakt in zee of in een ander water. Succes op je nieuwe stek en houd ons op de hoogte.Groet van ons beiden .

antoinette

hallo meis,

dat je niet het kerstgevoel hebt is natuurlijk begrijpelijk, ver van huis en dan ook nog zomer.
hier hadden wij eveneens niet het wast gevoel dat het winter en kerst. 12/13 graden met kerst is toch wel heel raar.
de week erna regen en storm (de natuur is een beetje in de war)
ischa's verjaardag was van 's morgens tot en met 1 uur s nachts druk druk druk. maar wel heel gezellig
toe iedereen richting de kroeg was heb ik nog evven bij de buren rond gehangen en daarna lekker thuis wat aangerommeld.
gisteren hebben we met ons drieetjes doorgebracht
van papa begreep ik dat zij vrijdag richting jou vliegen, hij heeft een dikke knuffel mee gekregen voor jou

tot snel schrijfs/ mail/ twitterse
kus

hanneke

jonne, we wensen je alle goeds voor 2012 en we wensen je een hele fijne tijd met je ouders in new zeeland. groetjes hanneke en harrie en timo

Jor.

spannend skydiven:P woehoe!! ook fotos maken he!!!
lots of love xx