Jonne in New Zealand

Een combinatie van Nederlandse lekkernijen en Nieuw Zeelandse schoonheid

Hoewel Nieuw Zeeland als een westers land veel overeenkomsten heeft met onze als Nederland/Europa, zijn er toch ook duidelijke verschillen. Ten eerste natuurlijk geen Sinterklaas. Dus pepernoten zijn moeilijk te verkrijgen, gelukkig was er een dutchshop op 20 minuten afstand met de auto van Napier en heb ik een lieve tante die me wil verwennen. Ten tweede waar wij praktisch elke vierkante meter hebben vol gebouwd zijn hier enorme open vlaktes waar je geen een huis tegenkomt. Ten derde waar ons kikkerlandje momenteel de winter is aan het inluiden, is hier de zomer van start gegaan. Dagen worden hier juist langer waar ze bij ons korter zouden worden. En kerstmis zal hier eerder gevierd worden met een barbecue op het strand dan met een knetterend haardvuurtje en een gourmetstel op de tafel. Tot slot waar wij rechts rijden, rijden ze hier links. Dus het is niet rechts, links, rechts kijken als je oversteekt, maar links, rechts, links.

Een week geleden had ik een roadtrip met 2 van mijn ‘inmates' en sommige verschillen hebben we omarmd terwijl we anderen een klein beetje hebben doorbroken. Zo heb ik natuurlijk die dutchshop bezocht die in een nabijgelegen stad ligt. Na een minuutje of 20 te hebben doorgebracht hier, was mijn winkelmandje volgeladen met allerlei Nederlandse lekkernijen. Pepernoten, speculaas, schenkstroop, een goed stuk kruidenkaas en natuurlijk drop waren allemaal dingen die ik mee naar huis heb genomen.

Verder hebben we veel natuurgebieden bezocht en genoten van de stilte en rust hier. Een weg die we besloten te nemen omdat er veel natuurreservaten op deze weg lagen bleek voor zo'n dikke 50 kilometer volledig onverhard te zijn. Prachtige uitzichten namen onze adem weg en anders was het wel de wind die ons soms bijna wist weg te blazen. Halverwege de trip besloot overigens een gokje te wagen en michal, de gelukkige eigenaar was van ons vervoer voor ons dagje uit, of ik misschien een keertje in zijn auto mocht rijden. Wonder boven wonder zei hij ja en dus mocht ik op de onverharde weg achter het stuur te kruipen. Hij genoot er overigens zo van om eens niet de chauffeur te zijn, dat ik uiteindelijk de hele weg terug naar huis heb gereden. Dus ik ben uiteindelijk naar drie maanden ontgroend met links op de weg rijden. Soms zocht ik de koppeling bij de deurhendel en zette ik de ruitenwissers aan in plaats van de knipperlichten, maar voor de rest ging het enorm goed. Ook hebben we de lange dagen omarmd door weg te blijven van de gevangenis tot een uur of 8.

Ik geniet van mijn tijd hier en van mijn duur betaalde Nederlandse lekkernijen aan de andere kant van de evenaar. Hoop dat jullie allemaal genieten van een leuke Sinterklaas!

En nog een feitje, waar wij midgetgolf zouden gaan spelen, spelen de mensen hier minigolf, de Britse jongens waar ik vandaag mee ging minigolfen keken me namelijk heel raar aan toen ik onze Nederlandse definiëring voor dit spel gebruikte!

Jor.

Na een dikke 3 maanden dan toch eindelijk gezwicht voor hollandse goodies;) haha!
trouwens, mag ik je aanraden daar ergens Jungle Speed te shoppen? Heel leuk drankspelletje(ook zonder drank, maar goed) xxx

Opa en Mieke

Hoi meisje, je maakt wat mee in een land, waar men van rechts naar links gaat. Dat was overigens een gegeven, dat hier nog onbekend was, stom maar da's niet anders.Wil je wel voorzichtig zijn met je escapades achter een rechts stuur? Maak geen ongelukken meid. Dat je daar typisch Nederlandse producten kunt krijgen is wel apart maar anderszins men vindt ook in de hele wereld Nederlanders, dus het is wel te begrijpien.Kijken uit naar het volgende verhaal.Liefs uit Hintham

Rachel

Hey meis, ik had je verhaal al mogen horen via skype, maar het blijft leuk om het ook nog eens te lezen! En wederom ben ik jaloers op het feit dat er een dutchshop is daar, ze zouden er hier ook een moeten openen! Geniet van de lekkernijen! ;-)
Liefs!

José

Hoi Jonne, ups en downs, links en rechts in Nieuw Zeeland. Het hoort er allemaal bij. Dikke kus, mama

oma Truus

Hoi lieverd, fijn om weer een boeiend verhaal vanjou te lezen en ook dat het goed met je gaat en je nog steeds geniet. Nog een maandje en dan zijn jouw papa en mama in de buurt dat vind je vast leuk en zij kijken er volgens mij ook naar uit.
Een knuffel van mij
oma Truus

Henri

Ha juf,

hier hebben we ook lekkere pepernoten maar het weer is niet best. Wordt tijd om de zomer op te gaan zoeken. Waar blijven de nieuwe foto's eigenlijk?

pepernoot ;)

snif heb je al pepernoten gevonden nou das ook wat
zijn er nog andere dingen die ik voor je op kan sturen

marion

Hoi Jonne

Wat schrijf je toch leuk over al je ervaringen, en ook leuk je filmpje en al je foto's. Bij ons is het weer niks maar fijn voor jou dat de zomer begint, krijg jij een lekker zonnige kerst. Geniet van je pepernoten en ben heel benieuwd naar je volgende avontuur. Veel groetjes Marion en Jan

zie ginds komt de stoomboot

" daar word aan de deur geklopt,.........
O kom maar een kijken wat ik in mijn schoentje vind,........
O denne boom o denne boom,..........."!

ik probeerde je een DM terug te sturen via twitter , maar je bent geen volger maar je bent geen volger dus dat kan schijnbaar niet, grrrrrrrrrrr

hey snoes als je pakketje aangekomen is laat je dat even weten kus tante net