Jonne in New Zealand

De vrije gevangene

Wie had ooit gedacht dat leven in een gevangenis zo comfortabel kon zijn. Als je dacht dat ik opgesloten zou in een cel met slechts een dun matrasje en een dun lakentje, dan zat je mooi fout. Ik heb een eigen kamertje met weer eens mijn eigen wc en wastafel na 2 maanden. En zowel het matras en het dekbed zijn van relatief goede kwaliteit. Er is een prachtig tuintje, een aantal ronddwalende geesten, een mooie omgeving en leuke collega's/inmates. Regelmatig doen we gezamenlijke dingen; variërend van barbecueën, halloween tours organiseren tot simpele dingen zoals samen boodschappen doen of pizza halen. En zo nu en dan krijgen ook nog gratis snoep en cake van onze bazen. Het is een klein backpackers paradijs hier in Napier Prison.

Mijn eerste week bestond voornamelijk uit het leren van mijn script voor mijn baantje als ‘tourguide', en met tours meegaan gegeven door mijn collega's. Ik vond het erg interessant om zoveel te leren over de geschiedenis van deze gevangenis, diens gevangenen en huidige geesten. Op het moment dat ik gevoel had dat ik de geschiedenis wel kon dromen, was het dan ook gelukkig eindelijk tijd voor mijn eerste tour.

Een uitdaging echter aan deze tour was, dat het meteen voor een groep van vijftien mensen was. Ik hoefde de tour niet per se te doen, maar voor mijn gevoel maakte het niet uit of een eerste tour is voor 3 mensen of 15, spannend is het altijd. Dus donderdagochtend stond ik om 9 uur klaar om deze groep studenten te ontvangen. De groep bestond hoofdzakelijk uit jonge meiden en er was een goede klik. Zij stelden vragen, ik stelde vragen en er was een goede interactie gaande. Ik kreeg alleen maar positieve reacties en de begeleidster van de groep kon het zelfs bijna niet geloven dat het mijn eerste tour was. Dat was natuurlijk wel even goed voor mijn zelfvertrouwen.

Ik kan echter niet al mijn uren opvullen met alleen tours geven, dus ik heb ook nog andere taken. Zo moet ik regelmatig de receptie beheren en de gevangenis openen en sluiten. Daarnaast runnen ze nog een ander bedrijf ‘Citywalkz'. Ze doen onderzoek naar steden en diens bezienswaardigheden en maken tours voor deze steden. Momenteel doe ik onderzoek naar de stad Ketchikan.

Verder lijkt Napier de stad te zijn waar ik wat langer ga blijven hangen. Via mijn collega hier in de gevangenis heb ik namelijk een baantje in een soort eetcafé gevonden. Zij had dit baantje in eerste instantie zelf, maar ze is gestopt omdat ze volgende week gaat vertrekken, dus we hebben gewoonweg de grote wisseltruc uitgevoerd. Ik hoef geen kapitalen te verdienen, maar zolang mijn saldo op mijn bankrekening op gelijk niveau blijft ben ik al erg tevreden. Hoewel het natuurlijk geen kwaad kan als mijn saldo een klein beetje stijgt.

Napier is overigens geen slechte plek om langer te blijven hangen. De stad heeft meer sfeer dan de vele steden die ik tot nu heb bezocht, er is een kustlijn die tot aan de horizon reikt en bergketens op de achtergrond.

sanne

Hoi zusje
heb je ook nog vrije tijd???? :)

Margareth en Ruud

citaat: 'Verder lijkt Napier de stad te zijn waar ik wat langer ga blijven hangen. Via mijn collega hier in de gevangenis heb ik namelijk een baantje in een soort eetcafé gevonden'....
Jonne, ook in Nieuw Zeeland een horecatijger, het bloed kruipt waar het niet gaan kan!! Veel plezier en groetjes uit de Conincx, ook een soort eetcafe...

jose theunisz

fijn dat je het ziet 'zitten' in de gevangenis en zijn omgeving. Liefs en knuffel mama

Regine

Wat een luxe, je eigen wastafel :-). Gids zijn in zo'n omgeving is geen straf, hoop dat je er nog lang kan blijven.

Groetjes van ons allen.

marlou

leuk weer van je te horen, en heerlijk dat je zoveel afwisselende dingen kunt doen, en als je bankrekening nu ook nog wat oploopt is het helemaal leuk !! dooeeiiiii

Opa en Mieke

Leuk verhaal meisje, we zullen jou voortaan maar "de cipier"noemen.

Heb het goed en to de volgende kee

An-Akh

Leuk idee een gevanisdiner ;-)).

Fijn dat het goed gata met je.

Warme groet,

An-Akh

marion

Hoi Jonne
Ben blij dat het goed met je gaat. Geniet altijd weer van je verhaaltjes. Doei veel groetjes Marion

Jor.

Hey Jonne, fijn dat de tour geven je is meegevallen!
Ben heel benieuwd naar je volgende verhaal

Lots of love