Waar weinig in veel wordt omgetoverd
Ik zit al twee weken in Raglan en morgen verlaat ik dit stadje aan de westkust om richting oostkust te vertrekken. Ik heb niet echt een plan, maar de eerste paar dagen zal ik doorbrengen in Rotorua en daarna zal ik naar Tauranga trekken. En hoogstwaarschijnlijk ga ik weer een baantjesjacht openen in minstens een van deze steden.
In ieder geval afgelopen week in Raglan, was het weer enorm wisselvallig, we hadden regen en zonneschijn. Mijn activiteiten bestonden naast werken uit fietsen, wandelen, rennen, etc. Veel heb ik opgetrokken met een Duits meisje, Franzi, waar ik om de dag elke ochtend mee ben gaan rennen en regelmatig mee naar de stad ging.
Maar veel meer valt er niet te vertellen over mijn tijd hier in Raglan. Het is hier prachtig, maar er valt weinig te beleven en daarom heb ik ook zin om weer een nieuwe omgeving te gaan verkennen. En kennis te maken met nieuwe kookkunsten van andere backpackers en kiwi's. (Hoewel ik een beetje moet oppassen, soms eet ik meer dan goed voor me is).
Nu zul je denken, dat je als backpacker op een klein budget leeft en kun je dus niet veel luxe eten kan kopen. Maar met de simpelste ingrediënten kunnen de mooiste en lekkerste dingen ontstaan heb ik deze anderhalve maand weten te concluderen. Hier in Raglan lijkt het soms een ware bakkerij, bijna elke dag bereikt de geur van vers brood je neusgaten. Daarnaast weet de koekjes en cakegeur ook met regelmaat de keuken te vullen.
Maar ook de gewone maaltijden weten we om te toveren tot ware meesterwerken en ook nog vaak gezond. Curries, zelfgemaakte loempia's, pompoensoep, heerlijke ovenschotels, befaamde pannenkoeken (natuurlijk bedoel ik die van mijzelf), Apple crumble, pizza's en ga zo maar door. Met kromme pannen, miniovens en soms geïmproviseerde keukenapparatuur weten we toch heel wat te bereiken.
En om onze meesterwerken af te maken kun je hier in Solscape verse kruiden plukken. Dus aardappeltjes met verse rozemarijn en dergelijke!
De backpacker in de keuken is echter ook een aasgier, als iemand iets is aan het bakken, zie je de rest rondcirkelen in de hoop dat ze een stukje krijgen aangeboden. En dat gebeurt natuurlijk vaak, want samen geniet je veel meer dan in je eentje. En de innerlijke aasgier komt nog veel meer in ons naar boven wanneer de freefoodplank gevuld is. Het is dan een soort wedstrijd wie de snelste is want elk product weet vaak binnen enkele minuten een nieuwe eigenaar te vinden.
Maar weer genoeg geblogt vandaag, tijd om mijn backpack weer zien vol te proppen met mijn spullen, zodat ik morgenvroeg op tijd klaar sta om op de bus te stappen.
Klinkt goed. Goede reis maar weer
xx
Henri
Zo te horen hoef je, je niet echt zorgen te maken over het vele eten, je doet zo veel op een dag. Trouwens niet zo opscheppen, mijn pannenkoeken zijn veel lekkerder :)
Hé Jonne, ben benieuwd wat je ons allemaal gaat voorschotelen als je weer thuis bent. Verwacht veel lekkere dingen te eten, xxx mama
have a safe trip love
goeie reis en ik kijk uit naar nieuwe fotos en verhalen.
Klinkt gezellig, samen koken, wonen en reizen. Een vriendin van mij ging zo naar Amerika en woont er nu al 20 jaar.
Dag Jonne, we begrijpen uit je verhaal, dat Raglan behalve het ontwikkelen van culinaire activiteiten niet veel te bieden had, we zijn dus benieuwd naar hetgeen je op je volgende stopplaats ontwikkelt. En als je weer in NL bent houden we je eraan, dat je in Hintham je beroemde pannenkoeken komt bakken. Goede reis verder
Dag kleindochter. Wat een geweldig mooie natuur laat je in je foto's zien van je laatste verblijfplaats. En nu weer verder !! Ik kijk uit naar je verdere belevenissen.
Heb een veilige reis meisje.
Griet van Jaap en liefs en een knuf van mij, oma Truus
Hallo Jonne, wat een avonturen ben jij aan het beleven. Ik hoorde via Marjon van jouw reis. Bij ons is Jos op 20 september vertrokken voor een jaar backpakken, momenteel zit hij in Australië op weg naar Canberra. Hij wil tot januari in Australië blijven en dan ook naar Nieuw Zeeland door. Ik blijf je volgen. Geniet groetjes uit Elsloo