Jonne in New Zealand

kiwiweetjes

Kia Ora (hallo)

Om jullie weer even op de hoogte te brengen, momenteel zit ik nog steeds in Paihia, waar ik vooral ben blijven hangen vanwege de groep leuke mensen waar ik hier mee omga. Samen ijsjes eten, wandelen, films kijken, uitgaan en vooral veel lachen staat met regelmaat in onze agenda's (die we niet bezitten). De dagen vliegen voorbij en met regelmaat moet ik nadenken over welke dag het is. Nadenken hoef ik hier niet, behalve misschien over wat ik wil eten en dergelijke, maar mijn leven heeft weinig inhoud op het moment en eigenlijk dus ook bijna niet de moeite waard om over te bloggen. Het weer is soms goed en soms slecht en het kan hier allemaal heel snel omslaan. Mijn dagprogramma bestaat globaal omschreven uit opstaan, werken, wandelen/op het strand hangen of iets anders, film kijken en/of uitgaan, slapen. En dan zo nu en dan een uitstapje naar andere stadjes. Klinkt niet echt spannend, maar de tijd gaat soms nog steeds sneller dan dat ik wil.

Aan de ene kant lijkt het namelijk dat ik pas gearriveerd ben, maar ik realiseerde me vandaag toch echt dat ik alweer bijna een maand geleden uit Nederland vertrokken ben. En wat heb ik hier ondertussen geleerd?

• Alcohol is hier duurder
• Als iemand sweet as zegt betekent het niet hun ogen op je kont gefixeerd zijn, maar dat ze iets cool, goed of oke vinden. Bijvoorbeeld ik zeg: 'I am going kayaking' en dan zegt iemand anders; 'sweet as (bro)'.
• Nieuw Zeeland is gefixeerd op Rugby zeker nu de World Cup Rugby van start is gegaan in dit mooie land. Hun fixatie is echter niet zo groot als die van de Nederlanders voor mijn gevoel Hoewel dit kan ook deels aan de kleur van de kleding liggen, Nederland gaat oranje voor het Oranje team, de Nieuw Zeelanders gaan geheel zwart voor de All Blacks.
• Kiwi is een woord met meerdere betekenissen, het staat voor de vrucht, de vogel en de Nieuw Zeelandse inwoner.
• Hokey Pokey ijs, een typisch ijs van Nieuw Zeeland en erg lekker.
• How is it going mate, wordt gewoon als een typische begroeting gebruikt. Je hoeft alleen ‘good' te zeggen en niet een geheel gesprek aan te knopen.
• Iedereen loopt hier graag rond op hun Jandals (slippers), maakt niet uit dat het winter is en zo'n 12 graden.
• Marmite is populair hier om op je brood te doen, maar het proeft alsof je een lepel zout op je boterham hebt gesmeerd. Geen aanrader!

Dit zijn mijn kiwiweetjes voor nu. Hopelijk ga ik nog veel meer kennis verschaffen om met jullie te delen.

23 september zal ik het mooie Paihia verlaten en richting Raglan vertrekken, een stadje dat omschreven wordt als een ‘surftown'. Wie weet ga ik daar de surfer in mijzelf ontdekken!

sanne

en wat is dat nu voor een ijsje? liefs van mij

netje

hey meisje
sommige dingen worden gewoon anderen blijven bijzonder
voor mij is he speciaal dat je och elke keer wat te melden hebt ondanks dat jij het al weer als gewoon begint te beschouwen
leuk om te lezen wat je doet/of ontmoet

hier gaat het allemaal gewoon door, koud en weinig zon en dat in mijn vakantie grrrrr

kusjes antoinette

Jur

Haha ik moest wel lachen om die 'sweet as' want dat dacht ik eerst wel :p klinkt wel erg relaxed, is Raglan weer meer naar het zuiden?

John en Petra

Leuk verhaal. Zo te horen leef je als een God in Nieuw Zeeland. Fijn te horen dat je een leuke groep mensen hebt ontmoet, waar je van alles mee doet. En die typische Nieuw-Zeelandse verhaaltjes zijn wel grappig. Als ik lees wat je zoal geleerd hebt, zeg ik dat je geslaagd bent voor deze module.
Op naar Raglan. Hou je haaks en tot lezens.
Groetjes en een dikke knuffel.

oma Truus

Hoi meisje, van je verhaal heb ik weer genoten. Ja wat is gewoon....? je hebt het naar je zin en leeft relaxed ?
Ja als je het fijn hebt vliegt de tijd, je hebt er al weer een maand opzitten.

Ik hoop dat je op je nieuwe adres in Raglan ook leuke mensen ontmoet en weer wat werk vindt.

Een lieve groet en een knuffel van oma Truus

sanne plagge

Lees dit en geniet gewoon lekker van alles wat je overkomt

Het leven is een kans, profiteer ervan.

Het leven is mooi, bewonder het.

Het leven is een zegen, beproef het.

Het leven is een droom, verwezenlijk die.

Het leven is een uitdaging, neem die aan.

Het leven is een plicht, vervul die.

Het leven is een spel, speel het.

Het leven is duur, koester het.

Het leven is rijkdom, bewaar die.

Het leven is liefde, geniet ervan.

Het leven is een belofte, kom die na.

Het leven is droefheid, overwin die.

Het leven is een lied, zing het.

Het leven is een strijd, aanvaard die.

Het leven is een tragedie, zie die onder ogen.

Het leven is geluk, maak het.

Het leven is te kostbaar, verwoest het niet.

Het leven is leven, vecht ervoor.

kusjes je zus

Jor..

Boh ja een maand al bijna weer..
Zo zie je maar hoe snel het kan gaan..!

Leuk om steeds te horen wat je allemaal beleefd en waar je uithangt, hoe 'klein of onbelangrijk' dat ook mag zijn. Voor de thuisblijvers is dat toch leuk en door jou blogje (en ofcourse your texts) is het toch alsof je iedere keer een persoonlijk berichtje krijgt!

Heel veel liiefs xxxx

oftewel

Lots of Lo.ve

An-Akh

Leuk om weer van je te lezen. Hier lekker veel zon gehad de afgelopen dagen. Wordt nu wat frisser maar blijft Holland è? En de hollanders hebben altijd wat met en over het weer........................... Een vriendin van me zij laatst, het weer zit in je zelf, als je de zon voelt in jezelf dan maakt al het andere niet zoveel meer uit. Dus ik wens je heel veel zon toe, in je zelf en natuurlijk ook wat daar buiten. Dat je maar lekker verder mag genietwen en een beetje kirikiwi wordt.

Take Care!

Saris Das,

An-Akh

Margareth

Wat ik zo leuk vind, is dat je zegt niet zoveel te doen, maar als ik je verhaal lees watertand ik van alles wat jij aan het doen bent??? Enne ja, wat gaat de tijd snel.....enne ja wat mis ik je hier in de keuken..... maar meis geniet ervan met volle teugen.... alweer benieuwd naar je volgende berichtje lieve groetjes toi,toi