Jonne in New Zealand

These boots are made for walking..

Oké, ik had geen laarzen aan, maar veel gelopen heb ik wel al gedaan hier in Auckland, Nieuw Zeeland. Zaterdag ben ik op eigen houtje de stad een beetje gaan verkennen. Na dik vier uur wandelen had ik het grootste deel van het centrum en omstreken wel verkend. En dat zonder te verdwalen. De haven, kerkjes, parken, leuke huisjes kwam ik tijdens mijn wandeling allemaal tegen. Een wandelingetje naar de supermarkt hoorde er ook bij, zodat ik mijn eerste eigen maaltijd in Nieuw Zeeland kon koken. Daarna ben ik met een van mijn kamergenootjes naar de bar geweest van het hostel zelf en daar de buurt onveilig gemaakt.

Zondag besloot ik een bezoekje te brengen aan Mount Eden, het hoogste punt van Nieuw Zeeland. Het is een oude vulkaan. Het was een stevige klim naar boven maar het uitzicht maakte het waard. Je kon heel Auckland en omgeving aanschouwen.

De dag erna had ik oriëntatie en was het lopen beperkt van bank/postkantoor naar het kantoor van de organisatie. Mijn bankrekening is geopend en mijn IRD-nummer aangevraagd (dan mag ik legaal werken) en de rest van de oriëntatie was verhelderend. Ik ben van plan om in ieder geval meerdere malen te gaan wwoofen. Dit houdt in dat je een uur of 4 per dag werkt bij mensen op hun boerderij of iets dergelijks en in ruil daarvoor krijg je kost en inwoning. Klinkt als een goede deal, je geeft nauwelijks iets uit en je komt in aanraking met de Nieuw Zeelandse cultuur. Verder wil ik ook gewoon werk zoeken, zodat ik kan zeggen dat ik centjes heb verdiend hier.

Omdat ik nog niet genoeg gelopen had ben ik nog met een gratis bustour van Spray mee geweest. Een goede manier om mensen te leren kennen en al een beetje te proeven hoe het is om met deze maatschappij te reizen. Vandaag had ik een bridgeclimb en werd ik toch overgehaald een bungyjump te doen, het is namelijk uitgevonden in Nieuw Zeeland. Het was een kleine bungy; 40 meters omlaag richting groenblauw water. Als een pinguïn schuifelde ik naar het randje en dan moet je die sprong maken. Waar ben ik aan begonnen was wat ik dacht op het moment dat ik naar beneden viel, maar lang kon ik niet er over nadenken, want ik werd gedipt in het water en moest duiken!

Momenteel ben ik gearriveerd in Paihia, Paihia dat betekend goed hier. En dat is zeker, gearriveerd op een zonnige en warme dag en het ligt aan de zee. Hier wil ik een baan zoeken en vinden op het programma, dus duim voor me!

Elly

Leuk om je verslag te lezen, veel succes met je wwoofen,
grtjes GBY

Esther

Gaaf Jonne! Vooral dat je een bungyjump gedaan hebt! Hoe was de zelfgekookte maaltijd? xx

Rachel

Woooow Jonne, heb je echt gebungyjumpt!! Dat je dat durft, stoer meis! Geniet van het zonnetje, hier regent het weer zoals gewoonlijk. Veel succes met het vinden van een baan!
Groetjes van Stefan! X

sanne

Hoi zusje,
veel succes met het zoeken naar werken en pas goed op jezelf.
Cyril begint langs de tafel te lopen.

kus mij

oma Truus

Lieve kleindochter, natuurlijk duim ik voor je zodat je een baan vind. Het is te hopen dat je ook wat hulp krijgt bij het zoeken.
Hier is het vandaag mooi weer, voor morgen wordt er weer regen verwacht. Verder alles goed, ook met Jaap mijn vriend waar ik vanmiddag naar toe ga.
Een dikke knuffel van

marlou

Leuk te lezen Jonne, en laat het avondtuur met jumpen en zo maar achterwege, nergens voor nodig ( haha)
Heel veel succes met het zoeken naar een baan en ik duim voor je, met duimen en dikke tenen.
Liefs
Marlou

marlou

avontuur natuurlijk

Regine

Leuk dat wwoofen, nog leuker dan couchsurfing, dan trek je van huis naar huis maar hoeft er niet te werken.

Succes en dat bungee jumpen zal ik je nooit nadoen!

marion

Hoi Jonne

Wat knap dat je dat durft!! Ik vind het erg leuk om je verhalen te lezen. Spannend allemaal. Geniet er maar van en succes met het zoeken naar werk.
Groetjes vanuit een heel erg regenachtig elsloo
Hoie Marion

Jor

Heey lief,

At first; stoer wijf dat je gejumpt heb man :P
had ik niet achter je uitgehaald haha,,

Spannend spannend alles verkennen en nieuwe mensen leren kennen.
Ik hoop dat het je allemaal goed bevalt en de Jonne die ik ken heeft zo een baantje te pakken

Ik ben benieuwt wat het gaat worden en hoop dat je regelmatig je avonturen blijft posten!

heeel veeeeeel liiiiefs

Opa Plagge + Mieke

Dag jongedame,

Wat een leuk verhaal, ik begrijp dat je al aardig in het Nieuwzeelandse op streek bent. Maar wat Is woofen? En wat is bubgjympen, nooit van gehoord maar zal vast leuk zijn. We blijven je volgen en nu vraag ik mij af wie toch JOR is, die jou als lief aanschrijft. Ik ken JOR alleen als Jurisprudentie Ondernemingsrecht, maar dat is geen mens en zegt dus niet lief tegn je. Vanuit Hintham veel liefs van je Opa en Mieke

Henri

Mooie foto's. ....en ik ga je niet naspringen van zo'n brug
xx
Henri

oma Truus

Hoi meisje, mooi om te zien wat jij allemaal ziet en beleeft. Buggy Jumpen......je bent wel moedig !! Zoiets doe ik je niet na.
Ik hoop dat je nog veel meer mooie dingen beleeft.
Kus oma Truus