Jonne in New Zealand

Koelkasten, Sauna’s en vierkante ogen

De titel somt een groot deel van wat de heenreis voor mij heeft betekent. De vliegvelden, vliegtuigen, hotels en winkels/bars hadden allemaal de airco enorm koud staan. Vooral in Singapore leidden tot grote contrasten met buiten een gratis sauna en binnen liep je letterlijk koelkasten binnen. Het resultaat voor mij is dan ook naar vier dagen een kleine verkoudheid.

Maar eerst even terug naar het afscheid. Op dinsdag stonden we rond half vijf 's morgens op Schiphol waar langzaam iedereen van mijn groep aan kwam druppelen. Om vijf uur werd er gezamenlijk ingecheckt en toen was het moment van dag zeggen echt aangebroken. Mijn lieve mama had al langer de waterkraan open gezet en ook Linda moest huilen. Na enkele stevige knuffels, kussen en redelijk goede pogingen zelf niet compleet in tranen uit de barsten, ging ik samen met de rest van de groep daadwerkelijk door de douane. Via Londen vlogen we naar Singapore. Na deze vliegtocht leken mijn ogen al een redelijk vierkante vorm aan te nemen. Want slapen op de vlucht ging me niet goed af en ging ik maar films kijken.

‘s Morgens kwamen we aan in Singapore en voelde iedereen zich smerig en hadden we zin ons op te frissen en om te kleden. De teleurstelling was dan ook bij iedereen van het gezicht af te lezen toen bleek dat we eerst nog een zo'n drie uur durende tour door de stad voor de boeg hadden en we pas rond 3 uur onze hotelkamer(hokje) in konden. De tour voerde ons langs Chinatown, waar de boeddhistische tempel enorme indruk op ons wist te maken. Verder gingen we naar een beeld dat symbool stond voor Singapore, een enorm mooi park en een edelstenenslijperij. Toen we eindelijk onze hotelkamer op mochten, bleek deze kleiner te zijn dan mijn oude studentenkamer en kon wanneer je wilde, gebruik maken van de wc en de douche tegelijkertijd. Na lekker te hebben liggen dobberen in het zwembad, Little India een klein beetje te hebben verkend en te hebben gegeten vertrokken we naar de bar. Eerst een dicht bij het Hostel en later naar een plek met meerdere kroegen en erg hoge drankprijzen. De rest ging na een drankje weer terug naar de andere bar en ik besloot mijn bed op te zoeken.

De volgende dag was het weer tijd voor onze vliegreis richting Australië en voor al mijn reisgenoten de eindbestemming. We kwamen er 's avonds aan en trokken nog even de stad in om wat te eten. Na een uurtje of vier/vijf aan slaap ging mijn wekker alweer en vertrok ik dit keer in mijn eentje richting het vliegveld. Het laatste stukje van de reis was aangebroken en dus stimuleerde ik in het vliegtuig voor het laatste maal mijn vierkante ogen met naar een schermpje staren.

Uiteindelijk rond twee uur/half drie zag ik Nieuw Zeeland door de wolken heen verschijnen en werd ik met een stralend blauwe lucht en een warm zonnetje ontvangen. Laat het avontuur maar beginnen!

zonnetje in huis

hey meis,
leuk verhaal heb met enthousiasme gelezen.
ga zo lekker sporten en jij gaat denk ik slapen gezien het tijdsverschil
hier hebben we nu ook de zon door jou zonnige verhaal.
tot snel kus netje

sanne

Hoi lief zusje
Geniet van je avontuur, we denken aan je.
Kus mij

Fleur

Supertof om te lezen allemaal Jonne! Geniet van de reis en ik blijf je verhalen lezen :)
Liefs

Margareth

Leuk verhaal Jonne, wacht met spanning op de volgende, gelukkig hier schijnt de zon nu ook, geniet en dikke knuffel

Linda

Hoi lieve!

Samen met Robert heb ik genoten van je verhaal! Blij om te lezen en ook vooral om je big smile lachje op de foto te zien!! :) Ik mail je strakss

Kusje

Rachel

Heej meis!

Geweldig om je verhaal te lezen en je foto's te zien! Vooral de foto waar je bier aan het proeven bent vind ik super haha, met je prachtige grote lach! Geniet ervan meis. Ik kijk uit naar je volgende verhaal.

Dikke kus, Rachel

Carlijn Wil en Marlou in de tuin

Hallo Jonne, heerlijk dat je veilig bent aangekomen en wij wensen je vanuit de tuin in Maastricht ( hehe, eindelijk eens een dag mooi weer) een superavontuur !! Liefs

Jor..

Gelukkig veilig en wel aangekomen en geen sneeuw:P haha
Enjoy, see and experience!

love!
J.

An-Akh

Ha Lieve Jonne,

Geniet ten volle daar in het westen of oosten ;-) Is even de vraag wat nu dichter bij ios oost of west, weet jij het? Leuk om van je te lezen,

Liefs vanons all!! An-Akh and the gang

oma Truus en Jaap

Dag meisje,
wij hebben je reisroute in de gaten gehouden via Signapoor en Sydney. Fijn dat je goed bent aangekomen in Auckland.
De foto's op jouw pagina zijn mooi en op den duur gaan de foto's een eigen verhaal vormen. We blijven kijken hoe je alles beleeft.
Knuffel van mij en groeten van Jaap.
Oma Truus

Petra en John

hey die Jonne
Mooi verhaal en foto,s en nu maar lekker genieten van alles wat op je pad komt.
Heel veel groetjes en dikke kus.